ΑΘΗΝΑ
20:57
|
08.05.2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια με τη μικρή του κόρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια με τη μικρή του κόρη, επιβεβαιώνοντας τις φημολογούμενες αναφορές για την ύπαρξή της.

Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι ονομάζεται Κιμ Τσου-ε, ήρθε μαζί του σε μια επιθεώρηση της μεγαλύτερης εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας την Παρασκευή.

Το ζευγάρι στάθηκε χέρι-χέρι κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η οποία καταδικάστηκε από τις ΗΠΑ.

Ο Κιμ ηγείται ενός από τα πιο μυστικοπαθή κράτη του κόσμου και πολύ λίγα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή.

Αρκετές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, που δείχνουν τους δύο να κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ συνομιλούν, μιλούν με αξιωματούχους, επιθεωρούν πυραύλους και παρακολουθούν την εκτόξευση από ένα κατάστρωμα παρακολούθησης.

Η δημόσια εμφάνιση της Τσου-ε είναι σημαντική, δήλωσε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός στη Βόρεια Κορέα από το Stimson Center στην Ουάσιγκτον.

Ο Κιμ -η τρίτη γενιά στην οικογένειά του που ηγείται της Βόρειας Κορέας- δείχνει στις ελίτ στη χώρα του ότι εξακολουθεί να έχει σταθερό έλεγχο στην εξουσία, είπε ο Μάντεν στο BBC.

Είπε ότι θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του κ. Κιμ να δείξει «ότι η τέταρτη γενιά της διαδοχής της εξουσίας θα περάσει μέσα από τη γραμμή μου».

Προέκυψε μετά από αναφορές ότι «υπήρξε κάποιου είδους σύγκρουση μεταξύ [του κ. Κιμ] και άλλων ελίτ το 2021», εξήγησε ο Μάντεν.

«Αν με προκαλέσεις, θα χάσεις», είναι το μήνυμα του κ. Κιμ, είπε.

Ο Μάντεν είπε ότι πίστευε ότι η Τσου-ε είναι μεταξύ 12 και 13 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι σε περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια θα προετοιμάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο ή στη στρατιωτική θητεία.

Τον Σεπτέμβριο, αρκετοί ειδικοί στη Βόρεια Κορέα ανέφεραν ότι η Τσου-ε εμφανίστηκε σε βίντεο στους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της χώρας.

Αλλά αυτό ήταν εικασίες και η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι η κόρη του ηγέτη.

Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε η ύπαρξη της Τσου-ε ήταν το 2013, αφού ο συνταξιούχος Αμερικανός αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν έκανε ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Ρόντμαν είπε ότι είχε περάσει χρόνο με την οικογένεια του κ. Κιμ, χαλαρώνοντας δίπλα στη θάλασσα και ότι είχε «κρατήσει το μωρό τους Τσου-ε».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Κιμ μπορεί να έχει έως και τρία παιδιά – δύο κορίτσια και ένα αγόρι, με την Τσου-άε να είναι το μεγαλύτερο.

Αλλά ο ηγέτης είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής σχετικά με την οικογένειά του – ακόμη και η σύζυγός του Ρι Σολ-τζου κρατήθηκε μυστική μέχρι λίγο καιρό μετά τον γάμο του ζευγαριού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα