ΑΘΗΝΑ
17:45
|
08.05.2024
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αεράμυνας για την Ουκρανία ύψους 57,45 εκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο για την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο αεράμυνας ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών (57,45 εκατομμυρίων ευρώ) το οποίο θα περιλαμβάνει 125 αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία για την αντιμετώπιση των drones που προμηθεύονται από το Ιράν.

«Είμαι εδώ σήμερα για να πω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για να τερματίσει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο και να επιτύχει μια δίκαιη ειρήνη», δήλωσε ο Σούνακ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «παρέχει νέα αεράμυνα, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και αντι-drone εξοπλισμού, και εντείνει την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον κρύο, σκληρό χειμώνα που έρχεται», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ανθρωπιστική βοήθεια πρόκειται να περιλαμβάνει 12 εκατομμύρια λίρες (13,79 εκατομμύρια ευρώ) για το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, 4 εκατομμύρια λίρες (4,59 εκατομμύρια ευρώ) για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χειμερινά πακέτα για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Σουνάκ για αυτή την υποστήριξη. «Με φίλους σαν εσάς στο πλευρό μας», έγραψε ο Ουκρανός ηγέτης, «είμαστε σίγουροι για τη νίκη μας», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο στο κανάλι του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram στο οποίο απεικονίζεται η συνάντηση των δύο ηγετών. «Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα και για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρίσι Σούνακ ανέφερε ότι «η Βρετανία γνωρίζει τι σημαίνει να μάχεται κανείς για την ελευθερία. Είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα