ΑΘΗΝΑ
22:03
|
24.04.2024
Οι δύο χώρες συντονίζονται για την πραγματοποίηση της συνάντησης την Τετάρτη στην Καμπότζη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτή σε μια συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στο περιθώριο ενός περιφερειακού φόρουμ ασφάλειας στην Καμπότζη αυτή την εβδομάδα, σε ένα σημάδι της απόψυξης των σχέσεων μετά τη συνάντηση των ηγετών των χωρών νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο υπουργός Άμυνας της Κίνας, Γουέι Φενγκέ και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν προηγουμένως ξεχωριστά ότι θα παρευρεθούν στη Συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

To κινεζικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε σήμερα δήλωση σύμφωνα με την οποία «Η Κίνα διατηρεί μια προληπτική και ανοιχτή στάση για συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες» σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο υπουργών, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συντονίζονται σχετικά με συνάντηση στο φόρουμ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την πρώτη υψηλού επιπέδου στρατιωτική συνάντηση μεταξύ των χωρών από τότε που η Κίνα διέκοψε τον τακτικό διάλογο μεταξύ στρατιωτικών διοικητών τον Αύγουστο σε αντίποινα για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Στην Ινδονησία την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποίησαν την πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση από τότε που ο τελευταίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα