ΑΘΗΝΑ
18:31
|
26.04.2024
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Φιλιππινών, Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, επισκέφθηκε σήμερα τις Φιλιππίνες για συνομιλίες με στόχο την αναβίωση των δεσμών με τον παλαιότερο σύμμαχο της Ουάσινγκτον στην Ασία με φόντο τον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η Χάρις, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ, έρχεται στην περιοχή καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να ενισχύσει τις σχέσεις με συμμάχους που ανησυχούν για την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στη Νοτιοανατολική Ασία και μια ενδεχόμενη σύγκρουση για την Ταϊβάν.

Οι Φιλιππίνες αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της διπλωματικής ώθησης. Η στρατιωτική πρόσβαση στη χώρα, μόλις 193 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν και δίπλα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, θα περιέπλεκε οποιαδήποτε προσπάθεια της Κίνας να εισβάλει στην Ταϊβάν, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τόσο για την Ταϊβάν όσο και για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς και για τη συνάντηση του Μάρκος την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του Μπάιντεν με τον Κινέζο ηγέτη τη Δευτέρα.

«Οι ΗΠΑ δεν μας θεωρούν δεδομένους», δήλωσε ο πρεσβευτής της Μανίλα στην Ουάσινγκτον, Χοσέ Μανουέλ Ρομουάλντεζ. «Ο Μάρκος, φυσικά, ανταποκρίνεται σε αυτό με τρόπο που δείχνει στις ΗΠΑ ότι είμαστε φίλοι σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα