ΑΘΗΝΑ
22:17
|
15.05.2024
Η Τυνησία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη του προϋπολογισμού της βορειοαφρικανικής χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τυνησία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη του προϋπολογισμού της βορειοαφρικανικής χώρας, αναφέρει το Anadolu.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας της Τυνησίας Σάμερ Σαγιέντ και την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Καθρίν Κολονά το Σάββατο στο περιθώριο της 18ης συνόδου κορυφής της Γαλλοφωνίας που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Δήλωση του Υπουργείου Οικονομίας ανέφερε ότι ο Σαγιέντ είπε ότι η συμφωνία στοχεύει να βοηθήσει την Τυνησία να επανορθώσει την οικονομική της ισορροπία και να εφαρμόσει σχέδια μεταρρυθμίσεων.

Η Κολονά, από την πλευρά της, υπογράμμισε τη σημασία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για να βοηθήσει την Τυνησία να ξεπεράσει σταδιακά τις οικονομικές και κοινωνικές της δυσκολίες.

Η Τυνησία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ορίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να λάβει οικονομική στήριξη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η βορειοαφρικανική χώρα κατέληξε σε μια προκαταρκτική συμφωνία με το ΔΝΤ για ένα πακέτο διάσωσης 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Η Τυνησία βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς πολιτικής κρίσης που επιδείνωσε τις οικονομικές συνθήκες της χώρας από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ ανέτρεψε την κυβέρνηση και διέλυσε το κοινοβούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Οι «ειδικές σχέσεις» κάποια στιγμή τελειώνουν

76η Επέτειος Μνήμης της Νάκμπα: Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε 30 Δήμους

Ζαχάροβα: Η επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο μαρτυρά ανησυχία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα