ΑΘΗΝΑ
01:06
|
05.10.2023
«Κανείς δε με ενόχλησε ποτέ. Ούτε έπεσε στην αντίληψη μου να υπάρχει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην Τουλουπάκη», κατέθεσε ο πρώην εισαγγελέας διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κατάθεση του πρώην επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς και συνεργάτη της Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα, συνεχίστηκε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο, στο εδώλιο του οποίου κάθονται η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν δέχτηκε παρεμβάσεις για την υπόθεση της Novartis, την οποία χειρίστηκε μαζί με τον συνάδελφο του Στέλιο Μανώλη και την προϊσταμένη τους Ελενη Τουλουπάκη.

Ο πρώην εισαγγελέας υποστήριξε, επιπλέον, πως ουδέποτε έπεσε στην αντίληψη του παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου προς την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τον Παναγιώτη Αθανασίου.

«Κανείς δε με ενόχλησε ποτέ. Ούτε έπεσε στην αντίληψη μου να υπάρχει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην Τουλουπάκη. Θα το καταλάβαινα αν υπήρχαν ίσως διαφωνίες», ανάφερε.

Ερωτήσεις δέχτηκε για τις αναφορές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων, με τον εισαγγελέα να απαντά πως τις είδε για το πρώτη φορά τον Μάιο του 2017, όταν αναλάμβανε το πόστο του.

«Τις είχα δει, αλλά δεν εντόπισα κάποιο καταγγελτικό περιεχόμενο σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Τις θεώρησα ως αμυντικά κείμενα αυτές τις αναφορές. Υπογράφονταν από ένα πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας την περίοδο που οι προστατευόμενοι μάρτυρες έκαναν τις καταγγελίες. Δεν τις θεώρησα σημαντικές τις αναφορές αυτές. Δεν κατήγγειλαν συγκεκριμένο πρόσωπο ούτε συγκεκριμένη πράξη», δήλωσε ο Χρήστος Ντζούρας.

Πρόεδρος: «Πότε έλαβε γνώση η κυρία Τουλουπάκη αυτών των αναφορών;»

Μάρτυρας: «Από εμένα έλαβε γνώση. Μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, πριν πάει η δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή όταν της είπα ότι πρέπει να πάει δικογραφία και για αυτό το πολιτικό πρόσωπο. Στη δική μου κρίση προέκυπτε κάτι οργανωμένο υπέρ αυτής της εταιρίας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επισταμένα και για τον Παναγιώτη Αθανασίου, τότε οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο του.

«Ο κ. Αθανασίου με είχε ρωτήσει αν υπήρχε το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στις λίστες που έχουμε και ελέγχουμε για φοροδιαφυγή. Του είχα πει ότι δεν βλέπω κάτι αυτή τη στιγμή. Ήταν προϊστάμενος μου. Δεν ήταν περίεργο, δε θα μπορούσα να το αξιολογήσω αρνητικά ή θετικά» είπε ο μάρτυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα