ΑΘΗΝΑ
12:13
|
20.04.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, έως τις 5 Φεβρουαρίου και ρωσικού αργού από τις 5 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οι εναλλακτικές πηγές παραμένουν περιορισμένες, ευρωπαϊκές εταιρείες προσπαθούν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με ρωσικό ντίζελ, πριν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Φεβρουάριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, έως τις 5 Φεβρουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η απαγόρευση του ρωσικού αργού που τίθεται σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι αποστολές ρωσικού ντίζελ με προορισμό την περιοχή Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) αυξήθηκαν στα 215.000 βαρέλια την ημέρα από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 126% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, δήλωσε η αναλύτρια αγοράς στην εταιρεία ενεργειακών αναλύσεων Vortexa, Πάμελα Μάνγκερ.

Με λίγες άμεσες οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις, το ρωσικό ντίζελ αντιπροσώπευε το 44% όλων των ευρωπαϊκών εισαγωγών αυτής της κατηγορίας καυσίμων μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με 39% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Αν και η εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά καύσιμα έχει μειωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ρωσία παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ντίζελ της ηπείρου.

«Η ΕΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει περίπου 500-600 kb/d ντίζελ για να αντικαταστήσει τους ρωσικούς όγκους και οι εναλλακτικές θα προέλθουν από τις ΗΠΑ καθώς και από τα ανατολικά του Σουέζ, ειδικά τη Μέση Ανατολή και την Ινδία», ανέφερε ο Οΐγκεν Λίντελλ, Αναλυτής Διύλισης και Αγοράς Προϊόντων στην FGE.

(Πηγή: Reuters)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα