ΑΘΗΝΑ
14:41
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τη νέα φορολογική πολιτική, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom θα πρέπει να συνεισφέρει 1,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια επιπλέον στον κρατικό προϋπολογισμό για το διάστημα 2023-2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νόμο που θα αυξήσει τους φόρους στην ενεργειακή βιομηχανία της Ρωσίας για το διάστημα 2023-2025, υπέγραψε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, παρά τις κυρώσεις, οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέφεραν ρεκόρ κερδών για φέτος.

Ο φόρος επί των κερδών για τους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκε στο 34%.

Σύμφωνα με τη νέα φορολογική πολιτική, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom θα πρέπει να συνεισφέρει 1,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (29,6 δισεκατομμύρια δολάρια) επιπλέον στον κρατικό προϋπολογισμό για το διάστημα 2023-2025.

Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει αναπροσαρμογή του φόρου εξόρυξης στο φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2023 και προσωρινή αύξηση των φορολογικών συντελεστών εξόρυξης ορυκτών κατά 380 ρούβλια ανά τόνο άνθρακα.

Οι φορολογικές αλλαγές αναμένεται να προσθέσουν επιπλέον 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (50 δισεκατομμύρια δολάρια) στα ρωσικά κρατικά ταμεία τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα όμως, τίθεται όριο στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο που μπορούν να διατεθούν για τη χρηματοδότηση των δαπανών του προϋπολογισμού στα 8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (131 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για το ίδιο δίαστημα. Από το 2026, το ποσοστό θα αναπροσαρμόζεται κατά 4% κατ’ έτος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρθηκε ότι τα ρωσικά κρατικά ταμεία εισέπραξαν 41,4% λιγότερους φόρους τον Σεπτέμβριο από ό,τι τον Μάρτιο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση οφείλεται στη μείωση των εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας, λόγω των κυρώσεων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ενεργειακοί κολοσσοί, όπως η Gazprom, έχουν αναφέρει ρεκόρ κερδοφορίας.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα