ΑΘΗΝΑ
07:44
|
27.04.2024
Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γιεγκόρ Τσέρνεφ,  επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, με ανάρτησή του στο Facebook, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σαν «κράτος τρομοκράτη».

Ο Τσέρνεφ που είναι παράλληλα και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» ανέφερε ότι το ψήφισμα καλεί όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να ορίσουν ξεκάθαρα πως η Ρωσία και η νυν κυβέρνησή της «δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με σχετική ΝΑΤΟϊκή ανακοίνωση στο ίδιο ψήφισμα γίνεται «έκκληση» για τη σύσταση ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου «για την ρωσική επιθετικότητα».

Σε άλλο ψήφισμα οι 30 χώρες του ΝΑΤΟ αναφέρουν πως θα αυξήσουν την υποστήριξη στην «αντίσταση της Ουκρανίας» και την προσπάθειά ένταξή της στους λεγόμενους «ευρω-ατλαντικούς θεσμούς» (ΝΑΤΟ,ΕΕ).

Πριν την ψηφοφορία απευθύνθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα