ΑΘΗΝΑ
12:38
|
25.03.2023
Την ανάγκη να συνεχιστεί, παρά το κόστος της η υποστήριξη στην Ουκρανία επισήμανε σήμερα για ακόμα μια φορά ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη να συνεχιστεί, παρά το κόστος της η υποστήριξη στην Ουκρανία επισήμανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της βορειοατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας στην 68η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ενισχύουμε περαιτέρω την αποτροπή και την άμυνά μας και καλέσαμε τη Φινλανδία και τη Σουηδία να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
Υιοθετήσαμε επίσης τη Στρατηγική Αντίληψη της Μαδρίτης, για να προσαρμόσουμε τη Συμμαχία σε έναν πιο επικίνδυνο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ απαριθμώντας τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε το τελευταιό διάστημα η στρατιωτική συμμαχία.


Επιπλέον, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε την άποψη πως η Ρωσία «υποτίμησε τη γενναιότητα και τη θέληση των Ουκρανών να πολεμήσουν» αλλά και «την ενότητα και την αμείλικτη αποφασιστικότητα των Συμμάχων και των Εταίρων του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία», καθώς αυτή «διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων», ενώ «είναι πρόθυμη να υποστεί σημαντικές απώλειες» και «να επιφέρει φρικτά δεινά στον ουκρανικό λαό».

«Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ συμπληρώνοντας πως ξέρει «ότι αυτή η υποστήριξη έχει ένα τίμημα» και ότι στις χώρες του ΝΑΤΟ «πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια κρίση κόστους ζωής»

«Είναι δύσκολοι καιροί για πολλούς», «αλλά το τίμημα που πληρώνουμε ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μετριέται σε χρήματα», «ενώ οι Ουκρανοί, πληρώνουν ένα τίμημα που μετριέται σε αίμα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο θα μάθουν ότι μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν με ωμή βία. Αυτό θα είχε άμεσες συνέπειες για την ασφάλειά μας.
Θα έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο. Και εμάς πιο ευάλωτους», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, για να καλέσει στη συνέχεια τα μέλη της συνέλευσης να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ex-England striker Gary Lineker scores against the UK government’s ‘cruel’ plans for asylum-seekers

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα