ΑΘΗΝΑ
19:06
|
27.04.2024
Ο σχολιασμός εκ μέρους του Κουβέιτ έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης διέψευσαν το δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ διέψευσε σήμερα πληροφορίες πως έχουν γίνει συζητήσεις για να αποφασιστεί αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+.

Το πρακτορείο ειδήσεων KUNA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με τον Μπαντέρ Αλ Μουλά, το Κουβέιτ επιθυμεί να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία στην αγορά πετρελαίου.

Ο σχολιασμός εκ μέρους του Κουβέιτ έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης διέψευσαν το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα έχει τεθεί υπό συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει μια μέρα πριν να τεθεί σε ισχύ εμπάργκο της Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο και πλαφόν των χωρών της G7 στην τιμή πώλησης ρωσικού αργού.

«Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνάντηση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ εμμένει στις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου και θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή.

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να μειώσει τους στόχους παραγωγής κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε κατά 5% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal και ανέβηκε ξανά μετά την απάντηση της Σαουδικής Αραβίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα