ΑΘΗΝΑ
13:18
|
04.05.2024
Θα χρησιμοποιηθούν για την «αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα προγραμματα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων (BMVI), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην περαιτέρω υλοποίηση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, τα οποία αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Μέσω των παραπάνω ταμείων θα χρηματοδοτηθούν «μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της χώρας, την πάταξη κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ, παράλληλα, δίνεται έμφαση στην προώθηση οδών νόμιμης μετανάστευσης και στην ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων και νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα