ΑΘΗΝΑ
04:29
|
25.04.2024
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να επωφεληθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισπανική κυβέρνηση και οι τράπεζες συμφώνησαν καταρχήν σε μέτρα ανακούφισης ενυπόθηκων δανείων, όπως η παράταση των αποπληρωμών, για περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της Ισπανίας.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να εγκριθούν σε σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εν αναμονή των τελικών διαπραγματεύσεων με τις τραπεζικές ενώσεις, ανέφερε το υπουργείο. Στην Ισπανία, περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτες κατοικιών, με τους περισσότερους να επιλέγουν ενυπόθηκα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου που είναι εκτεθειμένα σε αυξήσεις επιτοκίων.

Τα σχεδιαζόμενα μέτρα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων στήριξης για τη μείωση των πιέσεων στο κόστος ζωής, η οποία περιλαμβάνει μείωση του κόστους των καυσίμων και προτάσεις για τη φορολογία απροσδόκητων κερδών.

Οι τράπεζες θα παρέχουν στήριξη ενυπόθηκων δανείων σε ευάλωτες οικογένειες με εισοδηματικό όριο μέχρι 25.200 ευρώ. Τα ευάλωτα νοικοκυριά θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώσουν τα ενυπόθηκα δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου χάριτος.

Η περίοδος διαγραφής του χρέους έχει παραταθεί κατά δύο χρόνια και περιλαμβάνει τη δυνατότητα δεύτερης αναδιάρθρωσης, εάν είναι απαραίτητο, ανέφερε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα