ΑΘΗΝΑ
22:26
|
21.06.2024
Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την «έντονη αποδοκιμασία» του για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να εμφανιστεί σε αγώνα του Μουντιάλ ο Βίκτορ Όρμπαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωσή του, το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την «έντονη αποδοκιμασία» του για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να εμφανιστεί σε αγώνα του Μουντιάλ ο Βίκτορ Όρμπαν.

Την Κυριακή, ο Ούγγρος πρωθυπουργός εμφανίστηκε στον αγώνα ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ελλάδα με οπαδικό κασκόλ που έφερε χάρτη της Μεγάλης Ουγγαρίας, ο οποίος περιλαμβάνει την παλιά επικράτεια της Ουγγαρίας προτού χωριστεί μεγάλο μέρος της και δοθεί στην Ουκρανία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με τη Συνθήκη του Τριανόν.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Όρμπαν συνεχάρη τον Μπαλάζ Ντζουντσάκ, ο οποίος αποσύρεται από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας. Σε αυτό το βίντεο, η εικόνα της Μεγάλης Ουγγαρίας φαίνεται ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, η χειρονομία του Ούγγρου πρωθυπουργού έρχεται σε «αντίφαση με το άνοιγμα γύρω από την επανέναρξη του διμερούς διαλόγου, τον οποίο είχε συζητήσει ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βουδαπέστη, τόσο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεών του με τον πρωθυπουργό όσο και με τον Ούγγρο ομόλογό του. .»

Τη Δευτέρα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Φράουντ έγραψε στο tweeter: «Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – φορώντας ένα κασκόλ με τον χάρτη της Μεγάλης Ουγγαρίας. Πόσο καθησυχαστικό για τους γείτονες της Ουγγαρίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα