ΑΘΗΝΑ
18:15
|
25.04.2024
Δύο Ρώσοι φαρσέρ τηλεφώνησαν στον Αντρέι Ντούντα υποδυόμενοι τον Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι είναι «πολύ προσεκτικός», προκειμένου να αποφύγει έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Η παραδοχή έγινε κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος με Ρώσους φαρσέρ που υποδύονταν τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνομιλία με τους Ρώσους φαρσέρ Vovan και Lexus έγινε την περασμένη Τρίτη, την ημέρα που ένας πύραυλος εξερράγη σε πολωνικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Ενώ πολλά μέσα ενημέρωσης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έσπευσαν να κατηγορήσουν το περιστατικό στη Ρωσία, αξιωματούχοι της Πολωνίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ δήλωσαν σύντομα ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός.

«Πιστέψτε με, είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν κατηγορώ τους Ρώσους. Εμανουέλ, πρόκειται για πόλεμο. Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές του πολέμου θα κατηγορούν η μία την άλλη», είπε ο Ντούντα στον (δήθεν) Μακρόν σε ένα τηλεφώνημα που ηχογραφήθηκε και παίχτηκε από τους Vovan και Lexus στην εκπομπή τους στη ρωσική πλατφόρμα RuTube.

https://twitter.com/OsintTv/status/1595009335494856706

«Εμανουέλ, νομίζεις ότι χρειάζομαι πόλεμο με τη Ρωσία; Όχι, δεν το θέλω αυτό. Δεν θέλω πόλεμο με τη Ρωσία. Και είμαι πολύ προσεκτικός. Πιστέψτε με, είμαι εξαιρετικά προσεκτικός», είπε ο Πολωνός ηγέτης.

Το γραφείο του Ντούντα παραδέχτηκε αργότερα σήμερα στο Twitter ότι έπεσε θύμα των δύο φαρσέρ. Ο πρόεδρος συνειδητοποίησε ότι μπορεί να είχε γίνει «απόπειρα φάρσας» κατά τη διάρκεια της κλήσης, λόγω του «ασυνήθιστου τρόπου» με τον οποίο το άτομο διεξήγαγε τη συνομιλία, επισήμανε, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια τερμάτισε την κλήση.

Οι φαρσέρ, των οποίων τα πραγματικά ονόματα είναι Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ και Αλεξέι Στολιάροφ, έχουν στο παρελθόν καταφέρει να ξεγελάσουν τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη συγγραφέα των βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, και πολλά άλλα σημαίνοντα πρόσωπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα