ΑΘΗΝΑ
01:13
|
03.05.2024
Ξεσάλωσε το Twitter με το πτυχίο από το… Κολούμπια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε ο Αντώνης Διαματάρης στον οποίο και παρουσίασε έντυπο αντίγραφο του μεταπτυχιακού τίτλου του, από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε από τη θέση του πριν από τρία χρόνια, μετά από δημοσιεύματα κατά τα οποία είχε ψευδώς καταγράψει στο βιογραφικό του πτυχίο του αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia, πράξη σκανδαλώδης που απασχόλησε τότε την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο.

Μετά από τρία χρόνια από το σκάνδαλο του ανύπαρκτου πτυχίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αντώνη Διαματάρη και εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ ανέφερε ότι θέλει με τη συνάντηση αυτή να συμβάλλει με τον πιο επίσημο τρόπο στην αποκατάσταση της αλήθειας και στη διόρθωση της αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος του από την αξιωματική αντιπολίτευση, για ένα πτυχίο που όντως δεν είχε το 2019, τρία χρόνια δηλαδή μετά τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και τους τότε -αρχικούς- ισχυρισμούς του ότι είχε μεταπτυχιακό.

Πλέον, με πτυχίο που έχει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021, ο Αντώνης Διαματάρης υποστηρίζει πως το γεγονός ότι χρειάστηκε καιρός για να παραλάβει το πτυχίο του οφείλεται, στο ότι είχαν παρέλθει περισσότερα από 40 χρόνια από τότε που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, τον Ιανουάριο του 1977, και ότι τα αρχεία του Πανεπιστημίου της εποχής εκείνης δεν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Ταυτόχρονα, το αίτημα αποστολής του πτυχίου του συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας όταν τα πάντα στην Νέα Υόρκη υπολειτουργούσαν ή ήταν κλειστά, αλλά και από το γεγονός ότι ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το Πανεπιστήμιο εξέτασε, ως όφειλε, εξονυχιστικά την υπόθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απειλούσε με αγωγή την Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή πρωτοσέλιδό της.

Με το πτυχίο το Twitter… ξεσάλωσε:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα