ΑΘΗΝΑ
19:51
|
21.09.2024
Σύμφωνα με τον Αμπντολαχιάν, ξένοι παράγοντες εξαπατούσαν νεαρούς Ιρανούς ενώ εξόπλιζαν «τρομοκράτες στη γειτονική περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνωμοσία που προσπάθησε να πυροδοτήσει έναν εμφύλιο πόλεμο στο Ιράν και να οδηγήσει στη διάλυσή του αποτυγχάνει, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες βίαιες αναταραχές τροφοδοτήθηκαν με αμερικανικά και ισραηλινά όπλα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αντίπαλα προς το Ιράν κράτη επιδίωξαν να πυροδοτήσουν έναν «τρομοκρατικό πόλεμο» με τελικό στόχο τη διαίρεση του Ιράν. Αυτές οι προσπάθειες, ωστόσο, απέτυχαν, δήλωσε.

Ο υπουργός επανέλαβε τη θέση ότι οι πρόσφατες αντικυβερνητικές αναταραχές υποκινήθηκαν από ξένες χώρες. Σύμφωνα με τον Αμπντολαχιάν, αυτές εξαπατούσαν νεαρούς Ιρανούς ενώ εξόπλιζαν «τρομοκράτες στη γειτονική περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν».

Εκτός αυτού, τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, το Ιράν εντόπισε μια τεράστια αύξηση ξένων παρεμβάσεων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι 76 «τρομοκρατικά και αντιιρανικά κέντρα» εμφανίστηκαν στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν που συνορεύει με το Ιράν. Παράλληλα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αμερικανικά και ισραηλινά όπλα μεταφέρονταν λαθραία στο Ιράν.

«Οι φίλοι μας στο Ιράκ δεσμεύτηκαν να σαρώσουν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες και να τις αφοπλίσουν σε ορισμένο χρονικό διάστημα», σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι τα ιρανικά πλήγματα σε στόχους στο Ιράκ θα συνεχιστούν, καθόσον οι στόχοι αυτοί θα θεωρείται ότι συνιστούν απειλή.

Τα σχόλια του Αμπντολαχιάν έρχονται αφότου, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ιρανός Πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Ιράν ενθαρρύνοντας αναταραχές υπό το πρόσχημα των διαδηλώσεων, ακολουθώντας την ίδια τακτική που χρησιμοποιούσε η Ουάσιγκτον στη Λιβύη και τη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα