ΑΘΗΝΑ
18:21
|
26.04.2024
Ενώ ο προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα υποφέρουν από την πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κρατικός προϋπολογισμός – και αυτός που συζητάμε σήμερα, αλλά και οι προηγούμενοι – είναι εργαλείο αναδιανομής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου σε βάρος των πολλών για να επωφελούνται λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως υποστήριξε, και αυτός ο προϋπολογισμός υπηρετεί τα ματωμένα πλεονάσματα, ο λογαριασμός πάει στο λαό, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ανέχονται δυσβάσταχτους φόρους και περιστολή δαπανών.
 
Ενώ ο προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα υποφέρουν από την πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, που προέβλεψε επιδείνωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες της. Αυτή άλλωστε, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι η επίσημη γραμμή της ΕΕ, προς όλους τους λαούς και άρα δεν θα είναι περιστασιακή αυτή η κατάσταση, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, γιατί οι αστικές πολιτικές διαχείρισης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καπιταλιστικής κρίσης. Την ίδια ώρα, είναι ραγδαία η επιδείνωση και στα εργασιακά δικαιώματα, ραγδαία η επιδείνωση της θέσης των νοικοκυριών, που εκτός από τη φορολογία και την περιστολή δαπανών, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την τεράστια ακρίβεια που είναι αποτέλεσμα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας – που στήριξαν και τα άλλα κόμματα – της παράδοσης των λαϊκών στρωμάτων στα αρπαχτικά της ενέργειας.

«Τα όποια μέτρα της κυβέρνησης της χώρας μας, αλλά και των υπόλοιπων κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αδιέξοδα, ακριβώς γιατί δεν απαντούν στις αιτίες της κρίσης. Γίνεται μια τεράστια αναδιανομή από τα λαϊκά στρώματα, τα λιγότερο φτωχά, προς όφελος των περισσότερο φτωχών, των εξαθλιωμένων στρωμάτων. Πληρώνουν δηλαδή αυτοί τα διάφορα πακέτα επιδοτήσεων, πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Και όλα αυτά επιστρέφουν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Αναδεικνύεται η υπεροχή σήμερα του σοσιαλισμού, γιατί τον 21ο αιώνα είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να συμπιέζονται οι ανάγκες των λαών κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Κανένας σωτήρας δεν μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις του καπιταλισμού. Καμιά ανοχή δεν πρέπει να έχει ο λαός, αλλά να οργανώσει την πάλη του για να πληρώσει το κεφάλαιο, για να πάρει ανάσα, αλλά και πάνω από όλα για να περάσει στο δρόμο της αντεπίθεσης και της ανατροπής».  

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα