ΑΘΗΝΑ
05:11
|
27.04.2024
Η εξέλιξη εξυπηρετεί την ευόδωση του στόχου που έχει βάλει η ΕΕ να παράγεται σε κάποιες από τις 27 χώρες το 20% της παγκόσμιας παραγωγής…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τροποποίηση του αρχικού σχεδίου «EU Chips Act» για την χρηματοδότηση της παραγωγής ημιαγωγών στις χώρες της ΕΕ κατέληξαν απόψε αξιωματούχοι των 27 μελών σε μία προσπάθεια να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές αμερικανικών και ασιατικών βιομηχανιών και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αυτάρκεια σε κορυφαίες ευρωπαϊκές βιομηχανίες τεχνολογίας.

Πάνω από 40 δισ. θα επενδύσει η ΕΕ στην παραγωγή ημιαγωγών |  Defence-point.gr

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από μία τροποποίηση της αρχικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιελάμβανε τη δυνατότητα κρατικών επιδοτήσεων για ένα ευρύτερο φάσμα ημιαγωγών και όχι μόνο για τα πιο προηγμένα.

Η εξέλιξη δρομολογείται λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ την 1η Δεκέμβρη  σχετικά με την ολοκλήρωση του σχεδίου χρηματοδότησης της παραγωγής ημιαγωγών προτού προωθηθεί για συζήτηση και ψήφιση στις αρχές του 2023 στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να γίνει νόμος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ έχει βάλει στόχο να παράγεται σε κάποιες από τις 27 χώρες το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών έως το 2030. Αυτά ενώ το μερίδιο της ΕΕ στην παραγωγή ημιαγωγών συρρικνώθηκε στο 8% από 24% που ήταν πριν 22 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα