ΑΘΗΝΑ
12:38
|
04.05.2024
Σχεδόν 500 στόχοι έχουν πληγεί μέχρι στιγμής κατά την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 500 στόχοι έχουν πληγεί από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από την περασμένη Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. «471 στόχοι έχουν πληγεί και 254 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, είπε ο Ακάρ.

Η Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών και πυρών του πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK και τις YPG για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81. Οι οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα πλήγματα της Τουρκίας έχουν έως και περίπου 40 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία νωρίς τα ξημερώματα

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα