ΑΘΗΝΑ
13:29
|
26.04.2024
Τα τουρκικά drone θέτουν σε κίνδυνο Αμερικανούς και Ρώσους στρατιωτικούς στη Βόρεια Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών που ξεκίνησε η Τουρκία στις 19 Νοεμβρίου στη Βόρεια Συρία αυξάνει τους κινδύνους για τα στρατεύματα που διατηρούν στην περιοχή οι σύμμαχοί της από ΗΠΑ και Ρωσία.

Syrian Democratic Forces and US troops are seen during a patrol near Turkish border in Hasakah, Syria November 4, 2018. (File Photo: Reuters)

Απόψε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή (γνωστή ως CENTCOM) ανακοίνωσε πως τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) βομβάρδισε βάση που χρησιμοποιείται από κοινού από Κούρδους μαχητές των δυνάμεων SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) και τον αμερικανικό στρατό θέτοντας σε κίνδυνο Αμερικανούς στρατιώτες.

Η επίθεση έγινε την Τρίτη σε βάση που βρίσκεται βορείως της πόλης Χάσακα και δραστηριοποιείται κατά τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» με αποτέλεσμα το θάνατο δύο Κούρδων μαχητών των δυνάμεων SDF.

Στην ανακοίνωση της CENTCOM που επικαλείται σημερινό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου και αναμετέδωσαν αραβικά και κουρδικά δίκτυα, αναφέρεται πως η επίθεση μετά από επιπρόσθετες πληροφορίες «έθεσε σε κίνδυνο αμερικανικά στρατεύματα και προσωπικό των ΗΠΑ» στην περιοχή σύμφωνα με νέα δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ που επικαλείται σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Και τραυματίας Ρώσος σε βομβαρδισμό Τούρκων

Νωρίτερα σήμερα το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μετέδωσε πως σε επιδρομή drone της τουρκικής αεροπορίας στη ρωσική βάση στην περιοχή αλ Μαμπκίρ που βρίσκεται βορείως του Τελ Ταμρ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Κούρδου των δυνάμεων SDF, τον τραυματισμό τριών άλλων και ενός Ρώσου στρατιώτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα