ΑΘΗΝΑ
22:05
|
07.12.2022
Το σκίτσο του New Yorker για τη σημερινή ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημέρα των Ευχαριστιών σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ημέρα της σφαγής των πτηνών. Παραδοσιακά την «τιμητική» της στο τραπέζι των Αμερικανών έχει η γαλόπουλα. Πίσω στη δεκαετία του 1830 η γαλοπούλα θεωρούνταν πολυτέλεια και απόλαυση καθώς το κόστος της ισοδυναμούσε μ’ ένα μεροκάματο. Το ίδιο μάλλον ισχύει και φέτος, εν έτει 2022, καθώς η γαλοπούλα είναι κατά 17% ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δηλώνουν αδιαπραγμάτευτοι ως προς την επιλογή του εδέσματός τους για το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι, παρά τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και την ακρίβεια.

Παραδοσιακά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες από τη Βόρεια Καρολίνα, την Τσόκολεϊτ και την Τσιπ, οι οποίες δεν θα καταλήξουν στο εορταστικό τραπέζι την ημέρα των Ευχαριστιών.

Αυτές τη γλίτωσαν, σχολιάζει σε σκίτσο του το περιοδικό New Yorker, συνδέοντας την τύχη της γαλοπούλας με τα δεινά του πουλιού-logo του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

Η πλατφόρμα έχει περάσει πια στα χέρια του δισεκατομμυριούχου, Ίλον Μασκ, ο οποίος πανηγυρίζει για την κίνηση του μέσου εν μέσω του Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά οι εργαζόμενοί του τον εγκαταλείπουν καθημερινά.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οξύνεται η σοβαρή πολιτική κρίση στο Περού

Κομμένη στα δύο ξανά η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Ανησυχία Σταϊνμάγιερ για τα σχέδια των ακροδεξιών «Πολιτών του Ράιχ»

«Απαράδεκτη» η μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα