ΑΘΗΝΑ
12:03
|
26.04.2024
Είναι πράγματι ένα ζήτημα το κατά πόσον οι ντυμένοι σταυροφόροι οπαδοί το κάνουν αυτό ως κάποιου είδους πολιτική χειρονομία ή από... αγνή βλακεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγγλοι φίλαθλοι διαμαρτύρονται για το ότι δεν τους επιτρέπεται να μπουν στα γήπεδα του Κατάρ ντυμένοι… σταυροφόροι.

Για πολλά χρόνια, οπαδοί της Αγγλίας, σε μια σειρά από αθλήματα, εμφανίζονται στο γήπεδο φορώντας πανοπλίες, ασπίδες που φέρουν το σταυρό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και ξίφη.

Αυτό, βέβαια, είναι… κάπως σε μια χώρα του Αραβικού Κόσμου, αν και αυτό δε φαίνεται να περνάει καν από το μυαλό ορισμένων οπαδών της Αγγλίας.

Η Ιμάν Άτα, διευθύντρια του βρετανικού παρατηρητηρίου ισλαμοφοβικού μίσους, Tell Mama, πρόσθεσε: «Οι οπαδοί μας θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να προσβάλουν τους πολίτες του Κατάρ, όπως το να πίνουν ανοιχτά ή να φορούν στολές σταυροφόρων, οι οποίες φέρουν πολύ αρνητικές συνυποδηλώσεις στην περιοχή.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό δεν γίνεται για να εκνευρίσει σκόπιμα τους Καταριανούς, αλλά από την επιθυμία να στηρίξουν την Αγγλία».

«Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή ότι κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να έχει ένα περιβάλλον όπου οι οπαδοί μπορούν να είναι ανοιχτοί, να απολαμβάνουν αυτό που θέλουν να φορέσουν και να νιώθουν ασφάλεια και ασφάλεια», καταλήγει η Άτα.

Είναι πράγματι ένα ζήτημα το κατά πόσον οι ντυμένοι σταυροφόροι οπαδοί το κάνουν αυτό ως κάποιου είδους πολιτική χειρονομία ή από… αγνή βλακεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα