ΑΘΗΝΑ
18:59
|
25.03.2023
Η δηκτική απορία του κόμματος αφού «βγήκαμε από τα μνημόνια το 2018» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη «μεταμνημονιακή εποπτεία» το 2022 κατά τη ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή κριτική ασκεί το ΜέΡΑ25 σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με το πρόγραμμα των τιτλοποιήσεων «Ηρακλής» των κόκκινων δανείων.  «Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η τρόικα πιέζει για επανεκκίνηση πλειστηριασμών και για παγιοποίηση του δήθεν επιτυχημένου -για τα αρπακτικά ήταν όντως- προγράμματος ‘Ηρακλής’, καθώς και για ζητήματα που εξετάζουν οι θεσμοί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μόνιμο δήθεν ‘δίχτυ ασφαλείας’ απέναντι στον εντεινόμενο κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Βλέποντας αυτές τις ειδήσεις πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιοι πιέζουν την κυβέρνηση και με ποιους εξετάζουν οι ελληνικές αρχές τα ζητήματα αυτά; Η τρόικα; Οι θεσμοί; Μα δεν βγήκαμε πρώτα από τα μνημόνια, όπως πανηγύριζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας και έπειτα και από την ενισχυμένη -δήθεν μεταμνημονιακή- εποπτεία, όπως πανηγύριζε τον Αύγουστο του 2022 ο κ. Μητσοτάκης; Ποια τρόικα λοιπόν και ποιοι θεσμοί;», σχολιάζει και συνεχίζει: «Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό και το ΜέΡΑ25 έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι η τρόικα δεν λέει να φύγει, αντίθετα συνεχίζει και να αποφασίζει και να διατάζει όλα εκείνα τα βάρβαρα που είδαμε και στις αρχές αυτής της εβδομάδας με τις εξώσεις και πολλά άλλα. Τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τι θα πουν σε αυτά τα νέα κελεύσματά της; Πάλι ‘ναι σε όλα’; Ε φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Προοδευτική διακυβέρνηση δεν συνιστά ένα χτύπημα παρηγοριάς στην πλάτη ούτε το να γίνονται οι εξώσεις με λίγο παραπάνω τακτ. Πραγματικά προοδευτική λύση σε όλα αυτά είναι η Ρήξη με όλα εκείνα που συνεχίζουν να φτωχοποιούν την κοινωνία, η ανατροπή και η κατάργηση όλων αυτών που καταδυναστεύουν τους πολλούς για χάρη των πολύ λίγων είτε κρύβονται πίσω από την τρόικα είτε όχι», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Παπαθανάσης δεν ξέρει πως ρυθμίστηκαν χρέη 1,8 εκατ. – Νέος «Πάτσης»

Η Ρωσία ζητά τη δίωξη των Ισραηλινών που επιτέθηκαν στην Εκκλησία της Γεθσημανή

Η Βρετανία θα ανακοινώσει σύντομα νέο σχέδιο στέγασης μεταναστών

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αποτροπή και πώς βάφουμε αυγά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα