ΑΘΗΝΑ
16:30
|
21.09.2024
Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, μαστιγώθηκαν μπροστά σε χιλιάδες θεατές σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, μαστιγώθηκαν μπροστά σε χιλιάδες θεατές σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αφγανιστάν.

Η ομάδα υποτίθεται ότι κρίθηκε ένοχη για «ηθικά εγκλήματα», όπως μοιχεία, ληστεία και ομοφυλοφιλικό σεξ, δήλωσε αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η ισλαμιστική ομάδα πραγματοποιεί δημόσιες μαστιγώσεις.

Η κίνηση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια επιστροφή στις σκληρές πρακτικές που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη κυριαρχία των Ταλιμπάν στη δεκαετία του 1990.

Ο Ομάρ Μανσούν Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για την περιοχή Λογκαρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου σημειώθηκαν το περιστατικό, είπε ότι και οι τρεις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες αφού τιμωρήθηκαν. Μερικοί από τους άνδρες φυλακίστηκαν, είπε, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι.

Οι άνδρες και οι γυναίκες δέχτηκαν από 21 έως 39 μαστιγώματα ο καθένας. Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να λάβει ένα άτομο είναι 39, είπε ένας άλλος αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

Δεκαεννέα άτομα τιμωρήθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα σε παρόμοιο μαστίγωμα στην επαρχία Ταχάρ στο βόρειο Αφγανιστάν, αναφέρουν αναφορές.

Το μαστίγωμα στην επαρχία Λογκαρ έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα, διέταξε τους δικαστές να επιβάλουν τιμωρίες για ορισμένα εγκλήματα σύμφωνα με την αυστηρή ανάγνωση της οργάνωσης του ισλαμικού νόμου της Σαρία.

Αυτή η ερμηνεία του ισλαμικού νόμου περιλαμβάνει δημόσιες εκτελέσεις, δημόσιους ακρωτηριασμούς και λιθοβολισμούς – αν και τα ακριβή εγκλήματα και οι αντίστοιχες τιμωρίες δεν έχουν οριστεί επίσημα από τους Ταλιμπάν.

Η διαταγή του ανώτατου ηγέτη είναι η τελευταία ένδειξη ότι οι Ταλιμπάν παίρνουν μια πιο σκληρή στάση όσον αφορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενώ υποσχέθηκαν να κυβερνήσουν πιο μετριοπαθή όταν ανέλαβαν την εξουσία πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους από το 1996-2001, οι Ταλιμπάν καταδικάστηκαν για τακτική εκτέλεση τιμωριών δημοσίως, συμπεριλαμβανομένων μαστιγώσεων και εκτελέσεων στο εθνικό στάδιο της Καμπούλ.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα επαναλάβει τη βάναυση καταστολή των γυναικών, αλλά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, οι γυναικείες ελευθερίες έχουν περιοριστεί σοβαρά και ορισμένες γυναίκες έχουν ξυλοκοπηθεί επειδή διεκδικούν δικαιώματα.

Παρά τον φόβο του ταλιμπανικού καθεστώτος, γυναίκες του Αφγανιστάν πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στους δρόμους της Καμπούλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα