ΑΘΗΝΑ
08:32
|
25.04.2024
Τουλάχιστον άλλα 25 δισ. ευρώ χρειάζεται η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής ενέργειας στη Γερμανία για να αποτραπούν χρεοκοπίες τύπου ντόμινο στην αγορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά κεφάλαια ύψους 53 δις. δολάρια χρειάζεται ως τώρα η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, UNIPER, ώστε να κρατηθεί στη «ζωή» λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τις κυρώσεις της ΕΕ και την έκρηξη στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη.

«Χοάνη» ( 25,8 δις. δολάρια) προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της και να αποτραπούν επιπτώσεις τύπου ντόμινο στη γερμανική αγορά ενέργειας.

Στις αρχές του μήνα, η Uniper ανακοίνωσε καθαρά χρέη ύψους 40 δις ευρώ από τον Σεπτέμβρη καθώς η ανάσχεση του ρωσικού φυσικού αερίου την ανάγκασε να αναζητήσει άλλους αγοραστές φυσικού αερίου σε τιμές «σποτ» (σε υψηλές, τρέχουσες τιμές αγοράς) αντί σε σαφώς χαμηλότερες τιμές που καθορίζονται σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς ενέργειας.

Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση άλλων 25 δις. ευρώ ώστε να καλυφθούν οι απώλειες ως περίπου το 2024.

Σημαντικό μέρος του φυσικού αερίου στη Γερμανία σχεδιάζεται να πληρώνεται πλέον από τα φορολογικά έσοδα και όχι μέσω ειδικής εισφοράς για το φυσικό αέριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα