ΑΘΗΝΑ
14:31
|
26.11.2022
Τουλάχιστον άλλα 25 δισ. ευρώ χρειάζεται η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής ενέργειας στη Γερμανία για να αποτραπούν χρεοκοπίες τύπου ντόμινο στην αγορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά κεφάλαια ύψους 53 δις. δολάρια χρειάζεται ως τώρα η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, UNIPER, ώστε να κρατηθεί στη «ζωή» λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τις κυρώσεις της ΕΕ και την έκρηξη στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη.

«Χοάνη» ( 25,8 δις. δολάρια) προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της και να αποτραπούν επιπτώσεις τύπου ντόμινο στη γερμανική αγορά ενέργειας.

Στις αρχές του μήνα, η Uniper ανακοίνωσε καθαρά χρέη ύψους 40 δις ευρώ από τον Σεπτέμβρη καθώς η ανάσχεση του ρωσικού φυσικού αερίου την ανάγκασε να αναζητήσει άλλους αγοραστές φυσικού αερίου σε τιμές «σποτ» (σε υψηλές, τρέχουσες τιμές αγοράς) αντί σε σαφώς χαμηλότερες τιμές που καθορίζονται σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς ενέργειας.

Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση άλλων 25 δις. ευρώ ώστε να καλυφθούν οι απώλειες ως περίπου το 2024.

Σημαντικό μέρος του φυσικού αερίου στη Γερμανία σχεδιάζεται να πληρώνεται πλέον από τα φορολογικά έσοδα και όχι μέσω ειδικής εισφοράς για το φυσικό αέριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφασισμένη η Τουρκία να είναι κορυφαία στις αμυντικές βιομηχανίες, λέει ο Ερντογάν

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την πώληση κινεζικών τεχνολογιών εν μέσω φόβων ασφαλείας

Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα, Αχαρνών, Βύρωνα από τον ΔΕΔΔΗΕ

Σχέδιο μείωσης των διοδίων στην Αττική Οδό κατά…0,30 €

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα