ΑΘΗΝΑ
14:28
|
25.04.2024
Σήμερα, ο σομαλικός εθνικός στρατός και διεθνείς δυνάμεις σκότωσαν 15 μαχητές της οργάνωσης, που είχαν επιβιώσει από προηγούμενη επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι ο δεύτερος υψηλόβαθμος ηγέτης της αλ-Σαμπάμπ υπέκυψε στα τραύματα που του προκλήθηκαν πριν από έναν μήνα στην Τζίλιμπ.

Σήμερα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας με την υποστήριξη διεθνών εταίρων σκότωσαν 15 μαχητές της αλ-Σαμπάμπ, στο πλαίσιο καταδρομικής επιχείρησης στη νότια Σομαλία.

Το Υπουργείο Πληροφοριών είπε ότι οι 15 μαχητές της αλ-Σαμπάμπ είχαν επιζήσει της κοινής επιχείρησης της Τετάρτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 49 μαχητές της. Οι δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη διεθνών δυνάμεων εντόπισαν αργότερα τους 15 μαχητές και τους εξουδετέρωσαν στην περιοχή Μπούλο Μαντίνα που βρίσκεται στην περιοχή Σαμπελάχα Χους (Κάτω Σαμπέλε).

Σε μια άλλη σημερινή επίθεση, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι δεκάδες μαχητές της αλ-Σαμπάμπ σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια επίθεσης που αποτράπηκε στο Καγίμπ στην περιοχή Γκαλγκαντούντ της κεντρικής Σομαλίας.

«Οι Χαραζίτες (αλ-Σαμπάμπ) ηττήθηκαν βαριά σε μια μάχη που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην πόλη Καγίμπ, αφού οι Χαραζίτες προσπάθησαν να επιτεθούν στον εθνικό στρατό και τους ντόπιους», ανέφερε το υπουργείο.

Τα στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης, προσθέτοντας ότι η περιοχή βρίσκεται τώρα πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και των τοπικών δυνάμεων.

Οι εξελίξεις ήρθαν ώρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμεντ Χασάν Ομάρ, γνωστός και ως Αμπού Αμπντιραχμάν, υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε πριν από έναν μήνα στο Τζίλιμπ της κεντρικής Σομαλίας. Το υπουργείο είπε ότι ο Χασάν είχε κρυφτεί σε ένα σπίτι πολιτών καθώς η αλ-Σαμπάμπ περιέθαλπε τα τραύματά του.

Ο Χασάν είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος ηγέτης της αλ-Σαμπάμπ που σκοτώθηκε μέσα σε δύο μήνες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις υποσχέθηκαν να εντείνουν την επίθεση εναντίον των κορυφαίων ηγετών της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα