ΑΘΗΝΑ
01:26
|
04.07.2024
Το άγαλμα αγοράστηκε από την Κυβερνητική Συλλογή Έργων Τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου, που χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να εισέλθει σε βαθύτερη ύφεση το επόμενο έτος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος είναι δύο φορές πιο πλούσιος από τον βασιλιά Κάρολο, προμηθεύτηκε ένα άγαλμα αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον κήπο του.

Το αφηρημένο γλυπτό του 1980 από τον καταξιωμένο Βρετανό καλλιτέχνη Henry Moore αγοράστηκε τον περασμένο μήνα σε δημοπρασία του οίκου Christie’s από την Κυβερνητική Συλλογή Έργων Τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου, που χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους, έναντι 1,3 εκατομμυρίων λιρών (1,5 εκατομμυρίων ευρώ). Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι κανένας πολιτικός δεν συμμετείχε στην αγορά του κομματιού.

Η κίνηση έρχεται καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε στις αρχές του μήνα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να βυθιστεί στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 100 ετών, αφού αύξησε το κόστος δανεισμού στο 3% στη μεγαλύτερη αύξηση μεμονωμένων επιτοκίων από το 1989, με την οικονομική ύφεση να αναμένεται να επεκταθεί έως και το 2024. Η κεντρική τράπεζα περιέγραψε τις προοπτικές για την οικονομία της Βρετανίας ως «πολύ δύσκολες», σημειώνοντας ότι η ανεργία πιθανότατα θα διπλασιαστεί στο 6,5% κατά τη διάρκεια της διετούς ύφεσης της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν συνεχίζει κανονικά την εκστρατεία του

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ σκότωσε ανώτερο διοικητή μας στον Λίβανο

Αυγενάκης: Μήνυση σε βάρος του υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Βουλγαρία: Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση Ζελιάσκοφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα