ΑΘΗΝΑ
06:03
|
27.04.2024
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να είναι μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτό ειπώθηκε σε μια ομιλία που εκφώνησε ο Ερντογάν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης για τα πλοία κορβέτας MILGEM που κατασκευάζει η Τουρκία για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του PNS Khaibar, του τρίτου από τα τέσσερα πλοία του έργου MILGEM.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το έργο MILGEM είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα συνεργασίας που κορυφώνουν τις σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν στις αμυντικές βιομηχανίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι το 2022 συμπίπτει με την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας του και του Πακιστάν.

Ο Ερντογάν εξέφρασε ότι «Το Πακιστάν και η Τουρκία απολαμβάνουν ιστορικές και ιδιαίτερες σχέσεις. Η μακροχρόνια και βαθιά ριζωμένη φιλία έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και στηρίζεται σταθερά στους πυλώνες της εμπιστοσύνης, του βαθύ σεβασμού και της αμοιβαίας υποστήριξης που βασίζεται σε αρχές».

«Το ίδιο εκδηλώνεται και στις στρατιωτικές μας συνεργασίες, καθώς η κατασκευή πλοίων κορβέτας MILGEM για το ναυτικό του Πακιστάν αποτελεί απόδειξη», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι η χώρα του σχεδιάζει να παραδώσει το τέταρτο και τελευταίο πλοίο στο Πακιστάν τον Φεβρουάριο του 2025.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατηγική της για την εξάλειψη της τρομοκρατίας από την πηγή της: «Ανεξάρτητα με ποιον συνεννοούνται οι τρομοκράτες, η Τουρκία θα τους θεωρεί πάντα υπεύθυνους για κάθε σταγόνα αίματος που χύνουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα