ΑΘΗΝΑ
05:34
|
20.04.2024
Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ προειδοποίησε για χάος στο Ισραήλ, καθώς ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ θα γίνει de facto πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ προειδοποίησε την Παρασκευή για χάος στο Ισραήλ, καθώς ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Otzma Yehudit, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, θα γίνει de facto πρωθυπουργός.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιτρέπει στον Μπεν-Γκβίρ να γίνει de facto πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση, αφού υπέγραψε συμφωνία μαζί του που του παρέχει διευρυμένο ρόλο ασφαλείας.

«Η ίδρυση ιδιωτικού στρατού για τον Μπεν-Γκβίρ [στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη] είναι επικίνδυνη… και θα δημιουργήσει πραγματικές αποτυχίες ασφάλειας», υποστήριξε ο Γκαντζ.

Ο Μπεν-Γκβιρ, σύμφωνα με τη συμφωνία, θα λάβει τον νέο τίτλο του υπουργού εθνικής ασφάλειας και θα είναι υπεύθυνος της εθνικής αστυνομίας, πέραν της επίβλεψης της Διεύθυνσης της Δυτικής Όχθης της Συνοριακής Αστυνομίας.

Ο Γκαντς προειδοποίησε επίσης ότι η αναφερόμενη απόφαση του Νετανιάχου να μεταβιβάσει τον έλεγχο της Πολιτικής Διοίκησης (το όργανο του Υπουργείου Άμυνας που διέπει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη) στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρόεδρο του Θρησκευτικού Σιωνισμού, Μπεζαλέλ Σμπότριτς, θα οδηγήσει σε κριτική από τη διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ ασκεί «de-facto προσάρτηση».

«Η διάλυση των εξουσιών της κυβέρνησης σε θραύσματα υπουργείων με βάση τις πολιτικές ανάγκες και η διάλυση των επιχειρησιακών πλαισίων στο IDF θα βλάψει τη λειτουργικότητα του IDF και της αστυνομίας», αναφέρεται ότι δήλωσε ο Γκαντς την Παρασκευή.

«Η συμπεριφορά του Νετανιάχου είναι μια παραδοχή ότι ο πραγματικός πρωθυπουργός θα είναι ο Μπεν-Γκβιρ», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα