ΑΘΗΝΑ
11:54
|
23.04.2024
Ο ιδιοκτήτης του Twitter ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα για την προεδρία το 2024 εάν θέσει υποψηφιότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, το 2024 εάν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Ο ΝτεΣάντις επανεκλέχθηκε κυβερνήτης της Φλόριντα νωρίτερα αυτό το μήνα νικώντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τσάρλι Κριστ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναντ Τραμπ, ανακοίνωσε πριν από 10 ημέρες ότι πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Η προτίμησή μου για την προεδρία του 2024 είναι κάποιος λογικός και κεντρώος. Ήλπιζα ότι αυτό θα συνέβαινε για την κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά έχω απογοητευτεί μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Μασκ στο Twitter.

«Ως υπενθύμιση, ήμουν σημαντικός υποστηρικτής της προεδρίας Ομπάμα-Μπάιντεν και ψήφισα (με δισταγμό) τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Twitter, ενώ, ερωτηθείς αν θα υποστήριζε τον ΝτεΣάντις το 2024, ο Μασκ απάντησε «Ναι».

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι κλίνει προς την υποστήριξη του ΝτεΣάντις το 2024 και πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα θα νικήσει εύκολα τον Μπάιντεν στις εκλογές. Όταν ρωτήθηκε τότε για την υποστήριξη του Μασκ, ο ΝτεΣάντις αστειεύτηκε λέγοντας ότι «Χαιρετίζω την υποστήριξη από τους Αφροαμερικανούς, τι μπορώ να πω». Ο Μασκ, ο οποίος είναι λευκός, μεγάλωσε στη Νότια Αφρική.

Η διακυβέρνησή του ΝτεΣάντις σημαδεύτηκε από την απόρριψη των υγειονομικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία και την ψήφιση ενός νόμου που περιορίζει τη συζήτηση για ΛΟΑΤΚΙ θέματα στα σχολεία.

Ο Μασκ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εκλέξουν ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα για να αντισταθμίσουν τους Δημοκρατικούς του Μπάιντεν. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί αψήφησαν τις ελπίδες των Ρεπουμπλικάνων για ένα «κόκκινο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές και διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν μια μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα