ΑΘΗΝΑ
01:33
|
17.11.2024
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πώληση και την εισαγωγή νέου εξοπλισμού επικοινωνιών από 5 κινεζικές εταιρείες, εν μέσω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πώληση και την εισαγωγή νέου εξοπλισμού επικοινωνιών από πέντε κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE, εν μέσω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, αναφέρει το BBC.

Άλλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στο χρηματιστήριο περιλαμβάνουν τις Hikvision, Dahua και Hytera, οι οποίες κατασκευάζουν εξοπλισμό παρακολούθησης βίντεο και αμφίδρομα συστήματα ασυρμάτου.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κάνουν μια τέτοια κίνηση για λόγους ασφαλείας.

Η Hikvision είπε ότι τα προϊόντα της δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι η απόφαση «δεν θα κάνει τίποτα για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, αλλά θα κάνει πολλά για να την καταστήσει πιο επιβλαβή και πιο ακριβή για τις μικρές επιχειρήσεις, τις τοπικές αρχές, τις σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ και τους μεμονωμένους καταναλωτές να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις και την περιουσία τους».

Η Huawei και άλλοι έχουν αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρείχαν δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δήλωσε ότι τα μέλη της ψήφισαν ομόφωνα την Παρασκευή για την έγκριση των νέων κανόνων.

«Η FCC έχει δεσμευτεί να προστατεύει την εθνική μας ασφάλεια διασφαλίζοντας ότι αναξιόπιστος εξοπλισμός επικοινωνιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται εντός των συνόρων μας», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Τζέσικα Ροσενγουόρσελ.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές για την εθνική ασφάλεια που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», πρόσθεσε.

Επειδή η απαγόρευση δεν έχει αναδρομική ισχύ, οι εταιρείες που αναφέρονται μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα που είχαν προηγουμένως εγκριθεί για πώληση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η FCC είπε ότι ζητά σχόλια σχετικά με μελλοντικές αναθεωρήσεις των κανόνων σχετικά με εξοπλισμό που έχει ήδη εγκριθεί για εισαγωγή ή πώληση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό οι υπάρχουσες άδειες να ανακληθούν επίσης στο μέλλον.

Οι περιορισμοί στις ΗΠΑ είναι οι πιο πρόσφατοι που επιβλήθηκαν σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας μετά από ανησυχίες κατασκοπείας, με τις οποίες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί τα τελευταία χρόνια.

Υπό τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, πρωτοεμφανίστηκαν ενέργειες που αποσκοπούσαν στον περιορισμό της πρόσβασης των κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην αγορά των ΗΠΑ. Στη συνέχεια επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκαν υπό τη διακυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Τσίπρας-Πολάκης ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι και το έκρυβαν

Ε.Ε.: Το 11,8% των υλικών χρήσης προήλθαν από ανακυκλωμένα απόβλητα για το 2023

Το Κογκρέσο διέθεσε $182 δισ. σε βοήθεια προς την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022

Χίλιες απολύσεις σχεδιάζει η General Motors

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα