ΑΘΗΝΑ
19:46
|
26.04.2024
Το σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς για το απεργιακό τσουνάμι που έχει προκαλέσει η ακρίβεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από πολλά χρόνια η συντηρητική διακυβέρνηση των Τόρηδων κατάφερε να αφυπνίσει το συνδικαλιστικό κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είχε αποδεκατίσει η «Σιδηρά» Μάργκαρετ Θάτσερ. Η εκτίναξη του πληθωρισμού πάνω από το 10%, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και τους ενεργειακούς λογαριασμούς βγάζουν τους Βρετανούς στους δρόμους. Πλέον οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η ανάγκη για αύξηση των απολαβών τους είναι επιτακτική. Νοσηλευτές, γιατροί, ταχυδρόμοι, σιδηροδρομικοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι όλοι ετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι να δικαιωθούν.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) οι μηνιαίες ώρες απεργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τετραπλασιαστεί σε διάστημα μόλις τριών χρόνων. Το σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς δείχνει πόσο μαζικό είναι το απεργιακό κύμα στη χώρα καθώς η κάθε μέρα που περνά είναι για τους Βρετανούς μια «Μαύρη Παρασκευή».

Οι απεργοί δεν είναι μόνοι τους. Δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε στα τέλη του Οκτωβρίου από την εταιρεία Savanta ComRes, έδειξε ότι το 60% των ερωτηθέντων τάσσεται στο πλευρό των απεργών, κυρίως των νοσηλευτών, των εκπαιδευτικών και των ταχυδρομικών. «Ελπίζω η απεργία των ταχυδρομικών να κρατήσει λίγο παραπάνω. Δεν θα μας χαλούσε αν οι ενεργειακοί λογαριασμοί καθυστερούσαν για κανένα μήνα ακόμα», σχολιάζει στο σκίτσο του ο Μπεν Τζένινγκς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα