ΑΘΗΝΑ
15:03
|
26.09.2023
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ταϊβάν Kuomintang κέρδισε στις τοπικές εκλογές το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ταϊβάν, το Kuomintang (KMT) κέρδισε στις τοπικές εκλογές το Σάββατο, καθώς οι προσπάθειες της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν να πλαισιώσει την ψηφοφορία ως προς την επίδειξη περιφρόνησης στην αυξανόμενη πολεμική της Κίνας απέτυχαν.

Οι εκλογές για τους δημάρχους, τους αρχηγούς κομητειών και τους τοπικούς συμβούλους αφορούν φαινομενικά εσωτερικά ζητήματα όπως η πανδημία COVID-19 και το έγκλημα, και οι εκλεγμένοι δεν θα έχουν άμεσο λόγο για την πολιτική της Κίνας.

Αλλά η Τσάι, η οποία ηγείται του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP), είχε αναδιατυπώσει τις εκλογές ως κάτι περισσότερο από μια τοπική ψήφο, λέγοντας ότι ο κόσμος παρακολουθεί πώς η Ταϊβάν υπερασπίζεται τη δημοκρατία της εν μέσω στρατιωτικών εντάσεων με την Κίνα, η οποία διεκδικεί το νησί ως έδαφός της.

Το KMT πήρε το προβάδισμα ή διεκδίκησε τη νίκη σε 13 από τις 21 θέσεις δημάρχων και αρχηγών της κομητείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ταϊπέι, σε σύγκριση με τις πέντε του DPP, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες και παρόμοια με τα αποτελέσματα των τελευταίων τοπικών εκλογών το 2018.

Τόσο το DPP όσο και το KMT, το οποίο παραδοσιακά ευνοεί τους στενούς δεσμούς με την Κίνα, αν και αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ του Πεκίνου, είχαν επικεντρώσει τις εκστρατείες τους στην πλούσια και πολυπληθή βόρεια Ταϊβάν, ιδιαίτερα στην Ταϊπέι, της οποίας ο δήμαρχος από το μικρό Λαϊκό Κόμμα της Ταϊβάν δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος ξανά λόγω όρια θητείας.

«Έχω απογοητεύσει τους πάντες», είπε στους υποστηρικτές του ο υποψήφιος δήμαρχος της Ταϊπέι του DPP, Τσεν Σιχ-τσουνγκ, προσθέτοντας ότι έχει δώσει τα «ειλικρινή» του συγχαρητήρια στον Γουέιν Τσιάνγκ του KMT σε τηλεφωνική επικοινωνία και προέτρεψε τον κόσμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Τσάι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόσχα: Η κυβέρνηση της Αρμενίας κάνει ένα «τεράστιο λάθος» και οι Αρμένιοι το ξέρουν

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία: Απολύουν συμβασιούχους και βάζουν εργολάβους

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Σακελλαροπούλου στον Κασσελάκη

Το μεγάλο «όχι» της Αχτσιόγλου στον Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα