ΑΘΗΝΑ
00:49
|
24.04.2024
H Κίνα δώρισε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Κούβα να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις βασικών αγαθών και την ενεργειακή κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα συμφώνησε να αναδιαρθρώσει το χρέος της Κούβας και να της παράσχει νέες εμπορικές και επενδυτικές πιστώσεις μετά από μια συνάντηση στο Πεκίνο μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Ο υπουργός Οικονομίας της Κούβας, Αλεχάντρο Γκιλ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου καθώς επέστρεφε στην πατρίδα του από μια περιοδεία στην Αλγερία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα με τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, δήλωσε ότι η Κίνα δώρισε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις βασικών αγαθών και την ενεργειακή κρίση που επιδεινώθηκε από τον τυφώνα Ίαν, ο οποίος έπληξε τη δυτική επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Θα βρούμε αμοιβαία αποδεκτές φόρμουλες για την τακτοποίηση και την αναδιάρθρωση των χρεών», δήλωσε ο Γκιλ. Η Κούβα ανέφερε ότι το εξωτερικό της χρέος ανέρχεται στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Κούβας μετά τη Βενεζουέλα, αν και το εμπόριο έχει μειωθεί από πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με την κουβανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Ντίαζ-Κανέλ ανέφερε ότι το χρέος βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος σύμφωνα με τον Ντίαζ-Κανέλ συμπάσχει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κούβα, δηλώνοντας ανέφερε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση σε όλα τα προβλήματα με την Κούβα, ανεξάρτητα από το χρέος, το οποίο δεν μπορεί να είναι αυτό που περιορίζει την ανάπτυξη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα