ΑΘΗΝΑ
03:57
|
06.11.2024
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το είδος του οργανισμού που μάλλον βασίζει το έργο του στα συναισθήματα, σε μια συναισθηματική προσέγγιση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ενώ η Μόσχα δεν λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις σοβαρά υπόψη, δήλωσε σήμερα ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, στη ρωσική τηλεόραση.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το είδος του οργανισμού που μάλλον βασίζει το έργο του στα συναισθήματα, σε μια συναισθηματική προσέγγιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Φυσικά, δεν είναι μυστικό για εμάς ότι τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για εμάς. Σε αντάλλαγμα, δεν είχαμε μεγάλη επιθυμία να λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει εκεί, και να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», τόνισε ο Πεσκόφ.

«Η κραυγαλέα ρωσοφοβία και το μίσος προς τη Ρωσία απλώς υπερχειλίζουν. Αυτό όμως δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η ρωσική πλευρά βλέπει «τεράστια έλλειψη επαγγελματικής προσέγγισης και τεράστια έλλειψη επαγγελματισμού» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισε. «Και τα συναισθήματα είναι ένα τόσο ευμετάβλητο πράγμα. Σήμερα είναι ρωσοφοβικοί, αύριο θα υπάρχει και κάτι άλλο. Και τότε, ίσως έρθει μια στιγμή διαύγειας», ανέφερε.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών που παραμένουν σε ορισμένα μη φιλικά κράτη δεν υπερβαίνει τους δύο.

«Όσον αφορά τις πρεσβείες, η διπλωματική μας παρουσία έχει ουσιαστικά ελαχιστοποιηθεί σε ορισμένες χώρες, κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτηρίσαμε ως μη φιλικές. Έχουμε μόνο έναν ή δύο διπλωμάτες σε ορισμένες χώρες», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί διπλωματική παρουσία σε αυτές τις χώρες «επειδή οι πολίτες και οι συμπατριώτες είναι εκεί, υπάρχουν οργανώσεις που απαιτούν καθημερινά την έκδοση εγγράφων, πιστοποιητικών γέννησης, διαβατηρίων, επικύρωσης μεταφράσεων και ούτω καθεξής. Πρόκειται για μια δουλειά ρουτίνας που πρέπει να γίνει, όχι απλώς για να διατηρηθεί κάποια διπλωματική παρουσία. Εργάζονται καθημερινά», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Η Μόσχα δεν υποστήριξε ποτέ την επίλυση προβλημάτων με διακοπή των σχέσεων, πρόσθεσε η διπλωμάτης. «Αυτό είναι παράλογο, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει από μια άλλη πλευρά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας

Μάχες με Βορειοκορεάτες βλέπει ο Ζελένσκι

Αύριο στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος ελληνοτουρκικού διαλόγου

Προεδρικές Εκλογές 2024: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στις κάλπες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα