ΑΘΗΝΑ
23:45
|
21.05.2024
Σήμερα έχουν κληθεί ο πρώην γγ του πρωθυπουργού οι έμποροι του Predator, Γ. Λαβράνος και Φ. Μπίτζιου και ο ιδρυτής της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συνεδριάζει, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με τις καταθέσεις του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και των Φέλιξ Μπίτζιου, Γιάννη Λαβράνου και του ισραηλινού ιδρυτή της Intelleca, Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι καταγγέλλεται ότι εμπλέκονται με το κακόβουλο λογισμικό Pretador.

Οι τέσσερις μάρτυρες, είχαν «κοπεί» από τη ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, ωστόσο ο συντονισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης επέτρεψε τη συγκέντρωση των 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών, που βάσει Κανονισμού της Βουλής στέρησε τη δυνατότητα αντίδρασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Κώστας Τζαβάρας που έχει πάρει αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή για τις υποκλοπές, έχει αντικατασταθεί και σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του θα βρεθεί σήμερα ο Γιώργος Βλάχος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επίσης έχει τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένεται να είναι κανονικά παρούσα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει δηλώσει ότι θα παραστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα πράξουν οι υπόλοιποι κληθέντες, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να βρίσκονται στο εξωτερικό.

Κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι αν οι τέσσερις μάρτυρες αρνηθούν να εμφανιστούν, θα ζητήσει να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον κανονισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα