ΑΘΗΝΑ
21:12
|
23.04.2024
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της Τουρκίας, ωστόσο υπέδειξε τη συνεννόηση με τη Δαμασκό ως καταλληλότερη της στρατιωτικής οδού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τεχεράνη αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, ωστόσο σχολίασε ως λανθασμένη την προσφυγή σε χερσαίες επιχειρήσεις και υπέδειξε τη συνεννόηση με τη Δαμασκό ως καταλληλότερη οδό.

Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν εξέθεσε τα παραπάνω σε χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η προσφυγή σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα, αλλά προκαλεί ζημιές και περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση.

Τόνισε ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια πρέπει να αρθούν μέσω της συνέχισης των συνομιλιών για την ασφάλεια μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Σύμφωνα με τον Αμντολαχιάν, το Ιράν είναι πρόθυμο να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για να βοηθήσει «πολιτικά» στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου επαίνεσε το Ιράν για τον εποικοδομητικό του ρόλο, λέγοντας ότι τέτοιες διαβουλεύσεις μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης πρέπει να συνεχιστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα