ΑΘΗΝΑ
17:19
|
25.04.2024
Καταψηφίστηκε το σχέδιο για πρόσληψη golden boys με μισθό έως 8.000€ στον ΕΦΚΑ, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ύφαλο της άρνησης προσέκρουσε το… «μικρό καράβι» της δημιουργικής λογιστικής της κυβέρνησης, καθώς παρά την επίκληση δήθεν υψηλών ποσοστών αποδοχής από την κοινωνία, το σχέδιο για πρόσληψη golden boys με μισθό έως 8.000€ στον ΕΦΚΑ, καταψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα!

Τώρα, η διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, προτίθεται να επαναφέρει την επίμαχη εισήγηση, πιθανότατα στο ΔΣ της ερχόμενης Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης , εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες επί της σχετικής διάταξης του ασφαλιστικού νόμου Χατζηδάκη (ν.4892/2022) και -σύμφωνα με πληροφορίες- καταψήφισαν τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων, της ΓΣΕΕ και της ΕΣΕΕ, όσο και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, αντιδρούν έντονα απέναντι στην προοπτική πρόσληψης ιδιωτών στην κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας του Φορέα και προειδοποιούν ότι θα εξαντλήσουν κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο προκειμένου να μην εφαρμοστεί η σχετική διάταξη, η οποία φαλκιδεύει τον δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η συνεδρίαση, θύμιζε χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου, καθώς η στατιστική πυξίδα ήταν χαλασμένη και οι αρμόδιοι ταξίδευαν με βάρκα την ελπίδα.

Οι υπολογισμοί, ήδη έμπαζαν… νερά στην δημοσκόπηση που είχε δημοσιοποιήσει ο ΕΦΚΑ μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση.

Στο ερώτημα αν «η δυνατότητα πρόσληψης ιδιωτών είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση», εμφανίζεται το 51% των ερωτηθέντων να δηλώνει «σίγουρα στη σωστή ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση», με εκείνους που δηλώνουν το αντίθετο να περιορίζονται στο 20%.

Ωστόσο, στο ερώτημα «γνωρίζετε ότι ο ΕΦΚΑ έχει τη δυνατότητα να προσλάβει στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα;» το 64% των ερωτηθέντων είχε ήδη απαντήσει ότι δεν γνωρίζει (ΔΓ/ΔΑ) και μόνο το 13% δήλωνε «το γνωρίζω πολύ καλά!».

Ασχέτως το πώς, τελικά, παρουσιάστηκε στη κοινή γνώμη. Να δούμε, τώρα, ποιος θα φαγωθεί…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα