ΑΘΗΝΑ
11:46
|
20.04.2024
Υποστηρίζεται πως μια πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού της ρωσικής αεράμυνας, κάνει τους πυραύλους των HIMARS ευκολότερο στόχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας δεν θα έχουν πλέον κανένα πρόβλημα να εντοπίσουν και να καταστρέψουν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το αμερικανικό σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) λόγω νέου λογισμικού, ανέφερε σήμερα, επικαλούμενο ανώνυμο Ρώσο στρατιωτικό διοικητή, το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οποίος υπηρετεί στην Ζαπορίζια, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν αρχικά όπλα σοβιετικού σχεδιασμού, αλλά τώρα έχουν στραφεί σε όπλα που παρέχονται από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων HIMARS.

Ωστόσο, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν πλέον εύκολα να αποκρούσουν τέτοια πλήγματα λόγω «μιας νέας ενημέρωσης λογισμικού».

«Τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την καταστροφή τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μονάδα του κατέρριψε περίπου 10 πυραύλους HIMARS, τέσσερις από αυτούς τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, στις 23 Νοεμβρίου, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε επιπλέον υποστήριξη στο Κίεβο με 38 HIMARS και σχετικά πυρομαχικά.

Χθες, το Πεντάγωνο ανέθεσε σύμβαση 431 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή εκτοξευτών HIMARS στη Lockheed Martin, προκειμένου να «ικανοποιηθεί η επείγουσα ανάγκη υποστήριξης» του αμερικανικού στρατού και των ξένων εταίρων της Ουάσιγκτον. Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η παροχή όπλων στην Ουκρανία, απλά θα παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ αναφέρει και ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί πυραύλους HIMARS για να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε οικιστικά συγκροτήματα και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές, με αποτέλεσμα πολλούς θανάτους και τραυματισμούς στο Ντονμπάς και στις άλλες περιοχές που ενσωμάτωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα