ΑΘΗΝΑ
10:32
|
19.04.2024
«Τον στηρίζουμε γιατί αποδεικνύει πως  μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων», λέει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να συνομιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Πελετίδης έθεσε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα της χρηματοδότησης των δήμων και της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της «επέλασης» των ιδιωτών εργολάβων με βούληση των μνημονιακών Κυβερνήσεων σε όλα τα πεδία και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι αυτή η ιδιωτικομανία της σημερινής και των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων παραβλέπει το κοινωνικό κεφάλαιο των ανθρώπων ενώ επισήμανε πως όλα αυτά δεν συνιστούν απλώς ιδεοληψία της Κυβέρνησης, αλλά ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε τον Δήμαρχο Πελετίδη γιατί για εμάς είναι κορυφαίος Δήμαρχος στην Επικράτεια για δύο λόγους: πρώτον, γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων και το δεύτερο είναι γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ ανοικτός στη συζήτηση των προοδευτικών δυνάμεων όσον αφορά στη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει ο Δήμος του αλλά και γενικότερα όλοι οι Δήμοι.

Γιατί αυτή τη στιγμή, και αυτό προέκυψε από την πρόσφατη ΚΕΔΕ – ο κ. Πελετίδης με ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα εκεί -, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που έτσι όπως έχει καταστρέψει το Δημόσιο μέσα από το αφήγημα του επιτελικού κράτους θέλει και επιτελικούς Δήμους. Γιατί θέλει Δήμους που να μην έχουν τη δυνατότητα με ιδίους πόρους να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, να φτιάχνουν παιδικούς σταθμούς, να φτιάχνουν σχολεία, να φτιάχνουν δομές. Δεν τους δίνει τη δυνατότητα. Τους δίνει, υποτίθεται, μια έμμεση χρηματοδότηση με το κομμάτι, με το κεφάλι που αφαιρεί από το Δήμο τη δυνατότητα να προγραμματίσει, και αυτό είναι το τέλος του Δήμου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμαρχο Πελετίδη, εμείς στηρίζουμε τον συγκεκριμένο Συνδυασμό, τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, θα το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές. Θεωρούμε ότι η Πάτρα είναι μία πόλη που πάνω στις πλάτες της στηρίζεται η ελπίδα για μία επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η νεκρή εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη σηματοδοτεί αυτή τη στιγμή για εμάς αυτήν την χαμένη ευκαιρία αλλά και την ελπίδα ότι μπορούμε να φέρουμε νέες πράσινες τεχνολογίες στη χώρα, σε χώρους όπως η αποβιομηχανοποιημένη τέως βιομηχανική ζώνη της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος, η κοινωνία το θέλουν, η Ελλάδα το έχει ανάγκη. Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει πάει για πράσινες τεχνολογίες να παραχθούν ξανά σε βιομηχανικούς χώρους στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα