ΑΘΗΝΑ
03:31
|
25.04.2024
Η φτωχοποίηση, ο πληθωρισμός, η εδραίωση προνομίων για τις εταιρείες και τα 709 φετινά εργατικά δυστυχήματα, έβγαλαν Ιταλούς εργαζόμενους στο δρόμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, η Ένωση συνδικάτων Βάσης (USB) κάλεσε τους Ιταλούς εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία ενάντια στην πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, τον πόλεμο και τον πληθωρισμό.

Η κινητοποίηση είχε επιτυχία σε πόλεις όπως το Τορίνο, το Μιλάνο, η Λα Σπέτσια, η Μπολόνια, η Πάρμα, το Λιβόρνο, η Πίζα, η Νάπολι, η Σκάλεα, η Μεσίνα και η Κατάνια.

Αύριο, η κινητοποίηση των εργαζομένων θα συνεχιστεί στη Ρώμη.

Η διοίκηση Μελόνι «έπρεπε να εργαστεί για να βελτιώσει τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, να επαναφέρει μεγαλύτερη δημοσιονομική προοδευτικότητα, να ενισχύσει τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας και να παγώσει τις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Αντίθετα, έκανε το ακριβώς αντίθετο», ανέφερε η USB.

«Ενώ οι δράσεις της για τις συντάξεις ήταν αμελητέες, οι πιο εύπορες τάξεις συνεχίζουν να ευνοούνται μέσω των επιδοτήσεων», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Μελόνι «συνέχισε τον πόλεμο κατά των φτωχών που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», καταγγέλλουν οι Ιταλοί εργαζόμενοι, διευκρινίζοντας ότι έπληξε τα βασικά εισοδήματα και μείωσε τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τις οικογένειες. Στο μεταξύ, ωστόσο, η ακροδεξιά κυβέρνηση εδραιώνει προνόμια για τις εταιρείες.

Τα ιταλικά συνδικάτα βάσης κινητοποιούνται επίσης απαιτώντας να εισαχθεί στον ποινικό κώδικα το «έγκλημα της ανθρωποκτονίας και των σοβαρών τραυματισμών» στον χώρο εργασίας.

«Αυτό θα ήταν αποτρεπτικό για όσους θέλουν να συγκεντρώσουν κέρδη μειώνοντας ή παρακάμπτοντας την ασφάλεια», είπε η USB, υπενθυμίζοντας ότι έχουν σημειωθεί 709 θάνατοι σε χώρους εργασίας από τον Ιανουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα