ΑΘΗΝΑ
05:19
|
20.04.2024
Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, με θέμα το προσφυγική και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας- Αλβανίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Χάκα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Αθήνας και Τιράνων σε όλους τους τομείς.

«Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα και πολιτική συζήτηση για το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι εξετάστηκε και το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δ. Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα, στις 6 Δεκεμβρίου.

Στις 16.45, θα ακολουθήσει συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως  τη διμερή συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, την ενεργειακή ασφάλεια και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς και των τρεχόντων ζητημάτων σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα