ΑΘΗΝΑ
17:48
|
25.04.2024
Μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να κλέψει μια τοιχογραφία του Banksy από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου κτιρίου στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy παραμένει ανέπαφη αφού μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να την κλέψει από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου από τον πόλεμο κτιρίου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα έκοψε ένα τμήμα σανίδας και γύψου που έφερε το έργο τέχνης μιας γυναίκας με μάσκα αερίων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αστυνομία είπε ότι αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν στη σκηνή στο Hostomel και ο πίνακας ανακτήθηκε.

Ήταν ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Το γκράφιτι είναι άθικτο και η αστυνομία το προστατεύει, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα.

«Αυτές οι εικόνες είναι τελικά σύμβολα του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό», είπε. «Πρόκειται για ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του πολιτισμένου κόσμου προς την Ουκρανία.»

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτά τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας».

Η αστυνομία δημοσίευσε εικόνες του κίτρινου τοίχου στο Hostomel, με ένα μεγάλο μπάλωμα κομμένο στην πλινθοδομή.

Ο Banksy κυκλοφόρησε βίντεο με το έργο τέχνης του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, δείχνοντας έργα που δείχνουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες σε κτίρια που έχουν καταστραφεί από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Οι πόλεις στις οποίες παρουσιάζεται το έργο τέχνης ήταν μεταξύ των χειρότερων χτυπημάτων κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Hostomel, Horenka και Borodyanka.

Το βίντεο δείχνει επίσης το χέρι ενός άνδρα να δημιουργεί την τέχνη – αλλά σε αυθεντικό στυλ Banksy, το πρόσωπό του δεν φαίνεται ποτέ.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο, ο οποίος έγινε γνωστός για σχέδια με στένσιλ γύρω από το Μπρίστολ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά παρά το παγκόσμιο κοινό του, η ταυτότητα του καλλιτέχνη παραμένει άγνωστη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη με ένα συγκινητικό βίντεο

Η Rowling τάχθηκε υπέρ του Voldemort και κατέστρεψε μια γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα