ΑΘΗΝΑ
17:21
|
16.04.2024
Τα «The Twitter Files» αποκαλύπτουν λογοκρισία άρθρων από την εταιρία για σκάνδαλο που αφορούσε τον Χάντερ Μπάντεν το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Ίλον Μασκ, μοιράστηκε την Παρασκευή το πρώτο μέρος των «The Twitter Files»—μια σειρά από tweets του ανεξάρτητου δημοσιογράφου και συγγραφέα Ματ Τάιμπι που αποκαλύπτει πώς η πλατφόρμα λογόκρινε άρθρα για έναν εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάντεν το 2020. «Πάμε!!» έγραψε ο Μασκ στο Twitter ενώ μοιράστηκε μια σειρά από tweets του Τάιμπι με βάση «χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από πηγές στο Twitter».

Σε ένα από τα αρχικά tweets, ο Τάιμπι γράφει: «Τα «Αρχεία Twitter» αφηγούνται μια απίστευτη ιστορία μέσα από μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαίνουσες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Είναι μια ιστορία του Φρανκενστάιν για έναν μηχανισμό που αναπτύχθηκε από άνθρωπο και ξέφυγε από τον έλεγχο του σχεδιαστή του».

Σύμφωνα με τον Τάιμπι, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης «έλαβε εξαιρετικά μέτρα για να καταστείλει» την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν της New York Post, αφαιρώντας συνδέσμους και δημοσιεύοντας προειδοποιήσεις ότι μπορεί να είναι «ανασφαλές». «Μπλόκαραν ακόμη και τη μετάδοσή του μέσω άμεσου μηνύματος, ένα εργαλείο που προοριζόταν μέχρι τώρα για ακραίες περιπτώσεις, π.χ. παιδική πορνογραφία», είπε σε ένα tweet.

Ο συγγραφέας είπε περαιτέρω, «Αν και πολλές πηγές θυμούνται να είχαν ακούσει για μια «γενική» προειδοποίηση από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου εκείνο το καλοκαίρι για πιθανό ξένο χακάρισμα, δεν υπάρχουν στοιχεία –που έχω δει– για οποιαδήποτε κυβερνητική εμπλοκή στην ιστορία του φορητού υπολογιστή. Στην πραγματικότητα, μπορεί αυτό να ήταν το πρόβλημα…»

«Η απόφαση λήφθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της εταιρείας, αλλά εν αγνοία του CEO Τζακ Ντόρσεϊ, με την πρώην επικεφαλή νομικού, πολιτικής και εμπιστοσύνης Βίτζαγια Γκαντέ να παίζει βασικό ρόλο», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι παρόλο που και τα δύο πολιτικά κόμματα προσπάθησαν να επηρεάσουν το Twitter, ήταν πιο ανοιχτό για τους Δημοκρατικούς, αναφέροντας τις τεράστιες χρηματικές συνεισφορές που έκαναν οι Δημοκρατικοί στο Twitter.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2020, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το Twitter πάγωσε τον λογαριασμό της New York Post για 16 ημέρες, αφού η εφημερίδα δημοσίευσε ιστορίες που ισχυρίζονταν ότι ο Τζο Μπάιντεν και ο γιος του Χάντερ συμμετείχαν σε διεφθαρμένες επιχειρηματικές συναλλαγές στην Ουκρανία και την Κίνα. Ανάμεσα στις αποκαλύψεις ήταν το γεγονός ότι ο Χάντερ Μπάιντεν σύστησε τον πατέρα του Τζο Μπάιντεν, τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, σε ανώτατο στέλεχος σε ουκρανική εταιρεία ενέργειας λιγότερο από ένα χρόνο πριν ο πρεσβύτερος Μπάιντεν ασκήσει πίεση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. στην Ουκρανία για την απόλυση εισαγγελέα που ερευνούσε την εταιρεία. Το Twitter αρχικά είπε ότι η ανάρτηση παραβίασε την πολιτική της για «χακαρισμένο υλικό» και είχε μπλοκάρει τη δημοσίευση διευθύνσεων URL στα άρθρα, δεδομένου ότι η πηγή της εφημερίδας για τις εκθέσεις του Μπάιντεν ήταν πληροφορίες που παρείχε ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος είπε ότι τις έλαβε από MacBook Pro που ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν.

«Συντονιστείτε για το 2ο επεισόδιο του The Twitter Files αύριο», έγραψε ο Μασκ στο Twitter την Παρασκευή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα