ΑΘΗΝΑ
03:12
|
26.04.2024
Ένα βίντεο από μια επιχείρηση κατά την οποία φέρεται να σκοτώθηκε ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές βγήκε στο φως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο από μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τη στρατιωτική αντιπολίτευση στην επαρχία Νταράα της Συρίας, κατά την οποία φέρεται να σκοτώθηκε ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές, Αμπου αλ-Χασάν αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι, βγήκε στο φως, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το βίντεο δείχνει στιγμές της επιδρομής με βαριά όπλα στο σπίτι όπου φέρεται να βρισκόταν ο ηγέτης του Νταές.

Στις 15 Οκτωβρίου, η στρατιωτική αντιπολίτευση στη Συρία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μια ομάδα μελών του Νταές στη Νταράα.

Η ομάδα της αντιπολίτευσης, όταν επικοινώνησε το πρακτορείο Anadolu, είπε ότι πραγματοποίησαν μια επιχείρηση σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στη Νταράα στις 14-15 Οκτωβρίου και εξουδετέρωσαν περίπου 30 μέλη του Νταές.

Την Τετάρτη, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε ότι ένας πρώην ηγέτης του Νταές σκοτώθηκε στην επαρχία Νταράα της Συρίας τον περασμένο μήνα.

Ο Αμπου αλ-Χασάν αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανέφερε η διοίκηση, σημειώνοντας ότι «το ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή».

«Η CENTCOM και οι εταίροι μας παραμένουν επικεντρωμένοι στη διαρκή ήττα του Daesh», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Τζο Μπουκίνο σε μια δήλωση.

Η τρομοκρατική οργάνωση Νταές επιβεβαίωσε νωρίτερα τον θάνατο του αρχηγού της σε ηχητική δήλωση. Πρόκειται για τον δεύτερο ηγέτη του Νταές που σκοτώνεται μετά από επιδρομή των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στη βορειοδυτική Συρία που οδήγησε στο θάνατο του Αμπου Ιμπραχίμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι, του προκατόχου του άνδρα που σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα