ΑΘΗΝΑ
00:30
|
02.02.2023
«Τεράστια ευκαιρία» είναι για την Ελλάδα οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων γύρω της στη Μεσόγειο, παρατήρησε ο Σαρμπάνης, υποστηρίζοντας την αξιοποίησή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι «πολύ ισχυρός» ο δεσμός ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ ανέφερε ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, σε συζήτηση στο πλαίσιο του 33ου Greek Economic Summit (GES2022) που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη στην Αθήνα.

«Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση ότι η Ελλάδα έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε, ο Σαρμπάνης καταγράφοντας στη συνέχεια τη συνεργασία σε ενεργειακό, οικονομικό, διπλωματικό επίπεδο.

Ο Τζον Σαρμπάνης δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι θα εξακολουθήσει αυτή η συνεργασία, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα ελέγχει τα Κοινοβούλια και τον Λευκό Οίκο.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας, διαβλέποντας πως η χώρα έχει πολύ καλές ευκαιρίες ως διακομετακομιστικός κόμβος και ο ρόλος της έγινε πιο σημαντικός μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Εξίσου «τεράστια ευκαιρία» είναι για την Ελλάδα οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων γύρω της στη Μεσόγειο, παρατήρησε ο Σαρμπάνης, υποστηρίζοντας την αξιοποίησή τους. Δήλωσε στη συνέχεια εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία κινείται η Ελλάδα προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τονίζοντας: «Μου έκανε τεράστια εντύπωση, ότι κάποια ημέρα επί 5 ώρες, ολόκληρη η Ελλάδα τροφοδοτείτο ενεργειακά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Λυπηρή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ, λέει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Ξεκινούν οι εργασίες αγωγού Βουλγαρίας-Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα