ΑΘΗΝΑ
05:13
|
19.04.2024
Το θέμα του νόμου Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) σχολίασε σε χθεσινή της ομιλία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μέτρα για την εξισορρόπηση του παγκόσμιου ανταγωνισμού μετά την έγκριση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πρέπει να προσαρμόσουμε τους κανόνες μας για να διευκολύνουμε τις δημόσιες επενδύσεις στον περιβαλλοντικό μετασχηματισμό και η πανευρωπαϊκή χρηματοδότηση πρέπει επίσης να επαναξιολογηθεί», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Κολέγιο της Ευρώπης στη βελγική πόλη της Μπριζ.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να εργάζεται με τις ΗΠΑ για την επίλυση διαφορών στον ανταγωνισμό, καθώς και για τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού για τις εταιρείες που προέκυψαν μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, που υπεγράφη τον Αύγουστο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρέχει περίπου 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την πράσινη τεχνολογία των ΗΠΑ και την ενεργειακή ασφάλεια.

Η Ε.Ε. χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως διάκριση ενάντια σε παρόμοια παραγωγή που εισάγεται από άλλες χώρες, φοβούμενη ότι οι επιδοτήσεις των ΗΠΑ θα αποσύρουν πιθανές επενδύσεις από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε στις 7 Νοεμβρίου ότι δεν αποκλείεται η λήψη αντίμετρων εάν οι ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως ορίζονται στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα