ΑΘΗΝΑ
04:13
|
01.02.2023
Σκίτσα για το «απεργιακό τσουνάμι» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμη να βγάλει τον στρατό δείχνει η κυβέρνηση Σούνακ στο Ηνωμένο Βασίλειο εν όψει των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων στο βρετανικό σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες. Η κυβέρνηση Σούνακ αρνείται να βελτιώσει τις προτάσεις των υγειονομικών για μισθολογικές αναπροσαρμογές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων αλλά και του κόμματος των Εργατικών, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρος των Συντηρητικών, Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας είναι έτοιμος να αναλάβει τη λειτουργία υπηρεσιών, όπως τα ασθενοφόρα και τα συνοριακά περάσματα, και ενέπλεξε στους αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων… τον Βλαντίμιρ Πούτιν! «Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Πούτιν ότι δεν είμαστε διχασμένοι με αυτόν τον τρόπο. Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι ότι δεν είναι η εποχή για απεργίες, αλλά η εποχή για διαπραγματεύσεις», είπε.

Το απεργιακό «τσουνάμι» αποτυπώνεται στα πολιτικά σκίτσα σχεδόν όλων των βρετανικών εφημερίδων με πολλές από αυτές να κρατούν μια επικριτική στάση με δόσεις πικρόχολου χιούμορ κατά των απεργών:

Ο χειμώνας της δυσαρέσκειας του Πάτρικ Μπλόουερ
NHS και Brexit από τη Νίκολα Τζένινγκς
«Δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η εθνική Αγγλίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία των σιδηροδρομικών, νοσηλευτών και σε άλλες απεργίες». Του MAC
«Ας τους να περάσουν, μάλλον είναι καθοδόν για την πικετοφορία τους». Του Matt
Μόνος στο ποταμάκι χωρίς κουπιά, του Άντι Ντέιβι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γαλλία η… εύθραυστη

Σκίτσα για τη νέα απάντηση των Γάλλων πολιτών απέναντι στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Γαλλία: Εργατικός «2ος γύρος» ενάντια στο συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Οι εθνικές εκλογές ως αναχρονισμός

Νέα ισοτιμία δολαρίου – λίρας Λιβάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα