ΑΘΗΝΑ
09:49
|
22.09.2024
Η βοήθεια ασφαλείας προς το Ισραήλ είναι «ιερή» λέει ο Άντονι Μπλίνκεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να συνεργαστούν στενά με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας χθες στην J Street, μια φιλοϊσραηλινή ομάδα υπεράσπισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάνοντας τα «στραβά μάτια» στη συμφωνία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με το ακροδεξιό κόμμα «Θρησκευτικός Σιωνισμός», και τον επικείμενο διορισμό του Ιταμάρ Μπεν Γκιβρ στη θέση του υπουργού Ασφαλείας του Ισραήλ, ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα μετρήσουν την νέα κυβέρνηση του Τελ Αβίβ «με βάση τις πολιτικές που ακολουθεί και όχι μεμονωμένες προσωπικότητες».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να τονίσει πως «η βοήθεια ασφαλείας προς το Ισραήλ είναι ιερή», υπενθυμίζοντας τα περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια που οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει ότι «η νέα ισραηλινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί μας για να προωθήσουμε τις κοινές μας αξίες, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραμένει προσηλωμένος στην «πραγμάτωση του διαρκούς στόχου δύο κρατών», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης. «Πιστεύουμε ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί, όπως και οι άνθρωποι παντού, δικαιούνται τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες».

Οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν επίσης να αντιτίθενται κατηγορηματικά σε οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν τις προοπτικές λύσης δύο κρατών», είπε ο Μπλίνκεν, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των οικισμών, των κινήσεων προς την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, τη διατάραξη του ιστορικού status quo σε ιερούς τόπους, κατεδαφίσεις και εξώσεις και υποκίνηση σε βία.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα